D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
Wees welkom op dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.00 - 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 - 16.00 uur. Alle bezoekers dienen in het bezit te zijn van een geldige QR-code als bewijs van vaccinatie, negatieve test of eerdere coronabesmetting. Dank voor uw begrip! D'n Liempdsen Herd is gesloten op 25, 26 en 31 december 2021 en 1 januari 2022.

Boekpresentatie: 'Reizen? Dat kan iedereen!'

4 december

14:30 tot 17:00

D'n Liempdsen Herd

Wereldtekst

 

Contact:

Hettie van der Ven

hettie@wereldtekst.nl

 

Reizen? Dat kan iedereen!

Journalist en tekstschrijver Hettie van der Ven (47) is geboren in Boxtel en woont inmiddels alweer jaren in Liempde. Daar is ze graag, in Liempde, maar af en toe (nou ja, regelmatig…) wil ze op pad. Dan gaat ze de wereld in. Samen met Pieter, alleen of als herder van een groep. In de zomer van 2019 bezocht ze haar honderdste land. Een mijlpaal! Tijd voor een boek dus.

En nu is het boek af. Reizen? Dat kan iedereen! Zo heet het. En de ondertitel luidt: Op avontuur in honderd landen mét diabetes en overgewicht, maar zonder afritsbroek en selfiestick. Enige zelfspot is Hettie niet vreemd. Het 160 pagina's tellende boek bestaat uit honderd verhalen en honderden foto’s. Een heuse reis om de wereld!

Graag vertelt Hettie over haar avonturen en laat ze een deel van haar vele foto’s zien. Nieuwsgierig?

Meld je dan aan voor de boekpresentatie op zaterdag 4 december in D’n Liempdsen Herd.

Iedereen is welkom, maar het aantal plaatsen is beperkt. Aanvang 15.00 uur, de zaal gaat open om 14.30 uur. De toegang is gratis.

Wel is aanmelden noodzakelijk. Dat kan via een mailtje naar hettie@wereldtekst.nl Uiteraard vindt de verplichte coronacheck plaats en wordt 1,5 meter afstand gewaarborgd.

Natuurlijk is er die avond gelegenheid om het boek aan te schaffen. Bestellen kan ook via de site van uitgever Pictures Publishers.

 

Honderd indrukwekkende en vermakelijke verhalen over honderd landen

Tot haar zestiende trad Hettie van der Ven niet buiten de landsgrenzen, een bezoekje aan de dierentuin van Antwerpen daargelaten.

Inmiddels dertig jaar verder bezocht ze honderd landen.

Illegaal in Angola. Oververhit in Griekenland. Rouwend in Haïti. Vast in Brazilië. Los in Armenië. Aapjes kijkend in Botswana. Ontlast in Oostenrijk. Verbaasd in Turkmenistan. Geraakt in Japan. Stil in Finland. Gevormd in Frankrijk. Wijzer in Namibië. Herdenkend in Kirgizië. Flanerend in Qatar. Onzichtbaar in Vietnam. Erwtensoep etend in Noorwegen. Doel bereikt in Madagaskar.

Het is slechts een greep uit de honderd avonturen die in dit boek met een scherpe, soms licht vileine en vaak verwonderde pen zijn opgetekend, voorzien van honderden foto’s.

Hettie is geen nomadenkind. Ze groeide beschermd op in Boxtel. Reizen is haar allesbehalve met de paplepel ingegoten. Ze heeft een waardeloze conditie, serieus overgewicht en moet insuline spuiten.

Selfies maken vindt ze stom en een afritsbroek staat haar niet.

Toch zag ze de wereld.

Kortom: iedereen kan reizen! Vanuit enig verlangen om te ontdekken en te ervaren kan iedereen de wereld verkennen. Ver weg of dichter bij huis. Met groot of klein budget. Fit of minder fit. Precies dat is wat dit boek laat zien.

Haar reizen vormen Hettie’s meest waardevolle levenslessen, beste onderwijs en kostbaarste herinneringen. Haar reizen zijn haar rijkdom.

Wacht niet langer. Ga op pad!

logo d'n liempdsen herd