D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Avondwandeling: Liempde op een zomeravond

15 mei

19:00 tot 21:00

D'n Liempdsen Herd

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

06-36374035

info@liempdsenherd.nl

 

Wandelen

Op woensdagavond 15 mei verzorgen gidsen van Erfgoedvereniging Kèk Liemt Kees Quinten en Hennie Kuppens een avondwandeling door het centrum van Liempde en de directe omgeving. We starten om 19.00 uur bij Den Liempdsen Herd, Barrierweg 4 te Liempde. De kosten bedragen vijf euro, inclusief een kopje koffie of thee na afloop.

We beginnen bij het beschermd dorpsgezicht rondom het Concordiapark en het Raadhuisplein. Op het snijpunt van wegen die een aantal buurtschappen verbonden, werd in 1787 het Raadhuis gebouwd naar een ontwerp van Hendrik Verhees. Via een driehoekig pleintje, waar de koeherder vroeger het vee verzamelde om daarmee naar de gemeenschappelijke weidegronden te gaan, bereiken we de Hezelaarse Akkers. Deze bolakker is ontstaan door de eeuwenlange bemesting vanuit de potstal. Elders zijn deze bolakkers volgebouwd; in Liempde zijn ze gaaf bewaard gebleven.

We buigen weer af naar het centrum en via de Kloostertuin bereiken we de kerk van Sint Jans Onthoofding en het Tooseplein. In 1864 vond in deze omgeving een grote brand plaats waarbij dertien boerderijen, de schuurkerk en de pastorie in vlammen opgingen. Door de Kapelstraat, een oude klompenmakersstraat, komen we uiteindelijk op de Oude Dijk terecht, waar de Kleuskes, vijf ongetrouwde broers en zussen, leefden volgens hun traditionele waarden. We vervolgen de route richting Looeind en eindigen rond 21.00 uur bij Den Liempdsen Herd.

 

 

Deelnemers worden woensdag 15 mei a.s. om 19.00 uur verwacht bij D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Deelname kost vijf euro per persoon, wat voor vertrek contant voldaan kan worden bij de kassa. Dit is inclusief een kopje koffie of thee na afloop in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd.

logo d'n liempdsen herd