D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

We bakken ze bruin

Beschikbaar

In overleg het gehele jaar mogelijk.

 

Locatie

Bakhuis D'n Liempdsen Herd

Tijdsduur

4.0 u

Leeftijd

12+

Kledingadvies

n.v.t.

Minimale groepsgrootte

6

Maximale groepsgrootte

10

Prijs per persoon

€ 35.00

Bodemprijs groep

€ 210.00

 

Contact:

Projectenbureau SPPiLL

reserveringen@liempdsenherd.nl

 

NB: vermelde prijzen zijn inclusief BTW.
Broodbakworkshop

Bij het arrangement ‘We bakken ze bruin’ beleef je vroegere tijden. Bij dit arrangement bak je met je groep van minimaal zes en maximaal tien personen allemaal je eigen brood in het authentieke bakhuis op het erf van D’n Liempdsen Herd.

Je krijgt uitleg van de bakkers van het bakkersgilde van D’n Liempdsen Herd over het gehele broodbakproces. Bij de prijs inbegrepen is koffie/thee, de lokale lekkernij het ‘Liempdenaartje’ en één consumptie (bier, wijn of fris). Uiteraard krijgen jullie per persoon twee zelfgebakken broden mee naar huis.

Programma

We starten met het aandraaien/kneden van het deeg. Tijdens het rijzen is er tijd voor koffie of thee. Na de koffie is het deeg gerezen en gaan jullie opnieuw in het bakhuis aan de slag: doorslaan, afwegen en vormen tot en met het uitschieten van het brood.

Naast aandacht voor de optimale temperaturen bij het deeg maken, rijzen en bakken, geven we aan de liefhebbers van de houtoven nog de nodige stookadviezen.

Wanneer de broden in de oven liggen, krijgt je groep een rondleiding door de langgevelboerderij en over het erf van D’n Liempdsen Herd door een van onze gidsen.

Verkorte versie workshop

Wij kunnen ook een verkorte versie van bovenstaande workshop aanbieden, die 3 uur duurt. In dat geval is het deeg al gemaakt door de bakkers en springen de cursisten in bij het afwegen en vormen van de broden.

Speciale wensen

Deze zijn uiteraard bespreekbaar, mits de groepsgrootte tussen de zes en tien personen ligt en er voldoende bakkers voor die datum beschikbaar zijn.

Aanmelden

Interesse in het boeken van een groepsarrangement? Stuur dan een mailtje naar reserveringen@liempdsenherd.nl met daarbij je naam en telefoonnummer, dan nemen wij contact met je op.

Individuele aanmeldingen

Op de volgende data worden er workshops georganiseerd waarvoor je je individueel kunt inschrijven: 27 januari 2024 en 25 mei 2024.

Stuur hiervoor een e-mail naar info@liempdsenherd.nl met je naam en telefoonnummer, dan nemen wij contact met je op. De prijs per persoon is gelijk aan die van de groepsarrangementen.

Reactie op de broodbakworkshop van familie Putten uit Schiedam - maart 2024:

"Hierbij wil ik jullie hartelijk bedanken voor de workshop brood bakken. Jullie hebben mij en mijn familie een interessante middag bezorgd. Ook de tussenpozen tijdens de broodbereiding werden door jullie geweldige vrijwilligers leuk opgevuld met verhalen en beelden over D’n Liempdsen Herd. De gebakken broden smaakten heerlijk!"

 

 

logo d'n liempdsen herd