D'n Liempdsen Herd is op dinsdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00-13.00 uur, op woensdag van 8.30-12.00 uur.

Activiteiten | Excursies

D’n Liempdsen Herd heeft de beschikking over een grote groep goed opgeleide, gemotiveerde gidsen van Gastvrij Liempde. Zij nemen je mee op pad en kunnen je veel vertellen, zowel op het gebied van natuur en erfgoed, maar ook over cultuur, gebruiken en gewoonten. Een excursie moet ook gezellig zijn vinden we. Vandaar dat elke excursie start met een kop koffie of thee met iets lekkers erbij en afgesloten wordt met een heerlijke kop soep gemaakt van streekproducten. Je kunt met een groep van minimaal tien personen een van de excursies boeken. Daarnaast is het ook mogelijk om als individu in te schrijven op een van de excursies die gepland staan in de agenda. Elke derde zondag van de maand is er een leuke excursie.

Van Hop naor Herd

Bierproeven in het centrum van Liempde! Een biertour met speciaalbieren langs verschillende locatie, die allemaal een zelf gekozen speciaalbier servereren!

lees meer >> Beschikbaarheid

Historische wandeling door Liempde

In Liempde staan veel fraaie rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en beeldbepalende panden, waar stuk voor stuk een verhaal achter schuil gaat. Je gids neemt je mee langs schilderachtige plekjes als het Raadhuisplein en de Kapelstraat.

lees meer >> Beschikbaarheid

Klompenmars door Liempde

Liempde was vroeger een echt klompenmakersdorp. Eind negentiende eeuw kende het dorp maar liefst 29 klompenmakerijen. Vandaag de dag is dit er nog één. Je gids vertelt je alles over het rijke klompenverleden van Liempde.

lees meer >> Beschikbaarheid

Heilige huisjes die niet omvallen

Fraaie veldkapellen, een Mariabeeld en verstopte gevelstenen. Liempde kent veel 'heilige huisjes': bijzonder religieus erfgoed. Soms fraai in het zicht, soms onopgemerkt en een beetje verstopt. Samen met je gids ga je hier per fiets naar op zoek.

lees meer >> Beschikbaarheid

Ontdek het Dommeldal

Liempde ligt midden in het Dommeldal, bestaande uit fraaie beemden, bolle akkers en bosjes. Midden in het Dommeldal ligt sinds de veertiende eeuw het Groot Duijfhuis, een boerderij met herenkamer en vrijstaande duiventoren. Je ontdekt het allemaal samen met onze gids, per fiets, al wandelend en per pontje!

lees meer >> Beschikbaarheid

Bewonder Landgoed Velder

Landgoed Velder is een particulier landgoed van 180 hectare, iets ten zuiden van Liempde. Velder is bijzonder omdat het al sinds de Middeleeuwen bosgebied is. Er ligt een lanenstelsel van eeuwen oud, dat op het punt 'De Negen Dreven' samenkomt. Verken het statige landgoed samen met een gids al wandelend en per fiets.

lees meer >> Beschikbaarheid

Duik in De Scheeken

De Scheeken vormt, samen met De Mortelen, het hart van Het Groene Woud en het grootste landschapsreservaat van Noord-Brabant. Het gebied toont het populierenlandschap op z'n mooist en zit vol met vogels, vlinders en het oerkruid bosanemoon. Verken De Scheeken samen met je gids per fiets en te voet.

lees meer >> Beschikbaarheid

Liempde - waardevol kransakkerdorp

Liempde is een 'kransakkerdorp', waarbij alle boerderijen om een akkercomplex liggen. Kenmerkend is een stratenpatroon dat in trechtervorm richting de kern loopt. Dit is in Liempde nog steeds het geval. Ook heeft het dorp nog veel driehoekige pleintjes, waarop vroeger het vee werd verzameld. Trek samen met je gids te velde over de akkercomplexen van Liempde.

lees meer >> Beschikbaarheid
logo d'n liempdsen herd