D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is iedere zaterdag en zondag geopend van 11.00-16.00 uur. Meer informatie over de mogelijkheden? Bel 06-30723270 of mail reserveringen@liempdsenherd.nl

20 februari

Lezing: Introductie natuurfotografie door Bob Luijks

Bob Luijks is een gerenommeerd, fulltime professioneel natuurfotograaf. Op dinsdag 20 februari geeft hij een introductie over natuurfotografie. 

lees meer >>

25 februari

Film 'Heft in eigen hand' van Lieke Faber - Over de realisatie van de SPPiLL-projecten

Al in 2011 begon SPPiLL met haar activiteiten. Vanaf dat prille begin zijn er door Lieke Faber veel filmopnamen gemaakt. Deze zijn nu bijeengebracht in de inspirerende film 'Het heft in eigen hand'.

lees meer >>

26 februari

Lezing door (voormalig) boswachter en natuurambassadeur Frans Kapteijns

Maandag 26 februari geeft Frans Kapteijns een lezing over de natuurontwikkeling in Het Groene Woud, waarbij de Kampina centraal staat. Ook zal Frans ingaan op de doorontwikkeling van Het Groene Woud tot Van Gogh National Park.

lees meer >>

18 maart

Wandelexcursie: Liempde, waardevol kransakkerdorp

Liempde is een gaaf gebleven kransakkerdorp waarbij de (veelal bolle) akkers als het ware de bebouwing binnendringen. Samen met gidsen van SPPiLL trek je al wandelend te velde over de akkercomplexen van Liempde. 

lees meer >>

15 april

Fiets- en wandelexcursie: Duik in de Scheeken

De Scheeken vormt, samen met De Mortelen, het hart van Het Groene Woud en het grootste landschapsreservaat van Noord-Brabant. Het gebied toont het populierenlandschap op z'n mooist en zit vol met vogels, vlinders en het oerkruid bosanemoon. Verken De Scheeken samen met je gids van SPPiLL.

lees meer >>

17 april

Basiscursus natuurfotografie in 2018

De basiscursus natuurfotografie is bedoeld voor iedereen die graag fotografeert in de natuur en daar meer uit wil halen. Let op: hier is alleen de aanvangsdatum van de 6-delige cursus aangegeven!

lees meer >>

20 mei

Fietsexcursie: Heilige huisjes die niet omvallen

Fraaie veldkapellen, een Mariabeeld en verstopte gevelstenen. Liempde kent veel 'heilige huisjes': bijzonder religieus erfgoed. Soms vol in het zicht, soms onopgemerkt en een beetje verstopt. Samen met je gids ga je hier per fiets naar op zoek.

lees meer >>

17 juni

Wandelexcursie: Verhalende kroegentocht

Een unieke wandelexcursie langs de pleken waar vroeger de Liempdse cafeetjes zaten, zoals café van der Velden aan de Barrierweg.

lees meer >>

19 augustus

Fiets- en wandelexcursie: Ontdek verborgen plekjes van Liempde - kerk en kerkhof

Een verrassende ontdekkingstocht in en rondom de Liempdse kerk en het kerkhof. Bijzondere aandacht is er voor het grafmonument van de familie Mahie.

lees meer >>

16 september

Wandelexcursie: Klompenmars door Liempde

Liempde was vroeger een echt klompenmakersdorp. Eind negentiende eeuw kende het dorp maar liefst 29 klompenmakerijen. Vandaag de dag is dit er nog één. Je gids vertelt je alles over het rijke klompenverleden van Liempde.

lees meer >>
logo d'n liempdsen herd