D'n Liempdsen Herd: Ontmoetings- en bezoekerscentrum voor inwoners van Liempde en Het Groene Woud
D'n Liempdsen Herd is iedere dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00-16.00 uur. Meer informatie over de mogelijkheden? Bel 06-30723270 of mail reserveringen@liempdsenherd.nl.
Op Eerste en Tweede Pinksterdag is D'n Liempdsen Herd geopend. Eerste Pinksterdag: Fotoexpositie ELF, Tweede Pinksterdag: Brabantse Oldtimerdag.

29 april

Klompenwandeling door Liempde o.l.v. een gids

Deze wandeling staat onder leiding van een gids van Gastvrij Liempde en maakt deel uit van het programma 'April Klompenmaand ...in Het Groene Woud'.

lees meer >>

29 april

Workshop: Slijm maken

Ook helemaal gek van slijm, maar mislukt het maken vaak? Kom bij Oplage12 slijm maken. Wij maken twee soorten slijm die je zelf op kleur en geur, met of zonder glitters en balletjes kunt maken. Natuurlijk neem je je eigen slijm mee naar huis in luchtdichte potjes.

lees meer >>

30 april

Lezing: 'Klompen maken in Liempde' - door klompenmaker Ad Traa

Lezing door Ad Traa, eigenaar van de laatste klompenfabriek in Liempde. Deze lezing maak deel uit van het programma 'April Klompenmaand ...in Het Groene Woud'.

lees meer >>

1 mei

Workshop: Tulpen schilderen

Onder het genot van een hapje en een drankje leer je stap voor stap een tulpenschilderij maken. Heb je nog nooit geschilderd of zelfs nog nooit een penseel vast gehouden? Geen probleem, je krijgt goede begeleiding.

lees meer >>

19 mei t/m 20 mei

Fotoexpositie ELF

Fotoexpositie ELF in D'n Liempdsen Herd.

lees meer >>

20 mei

Fietsexcursie: Heilige huisjes die niet omvallen

Fraaie veldkapellen, een Mariabeeld en verstopte gevelstenen. Liempde kent veel 'heilige huisjes': bijzonder religieus erfgoed. Soms vol in het zicht, soms onopgemerkt en een beetje verstopt. Samen met je gids ga je hier per fiets naar op zoek.

lees meer >>

21 mei

Brabantse Oldtimerdag

Nostalgische vereniging Terug in d’n Tèd organiseert voor de zeventiende keer de Brabantse Oldtimerdag.  Het centrum van Liempde staat vol met oldtimers, motoren, klassieke bromfietsen, solexen en tractoren. D'n Liempdsen Herd is de hele dag geopend.

lees meer >>

26 mei t/m 27 mei

Fotoexpositie ELF tijdens het Liemps Kunstpad

Tijdens het Liemps Kunstpad is in D'n Liempdsen Herd de fotoexpositie ELF te zien.

lees meer >>

28 mei

Lezing: 150 jaar Sint Jans Onthoofding Liempde

Lezing van Arnold van den Broek over 150 jaar Liempdse kerk.

lees meer >>

3 juni

Zomerfair Liempde

Een sfeervolle Zomerfair in en om D'n Liempdsen Herd met een zeer gevarieerd aanbod aan standhouders.

lees meer >>

17 juni

Wandelexcursie: Verhalende kroegentocht

Een unieke wandelexcursie langs de plekken waar vroeger de Liempdse cafeetjes zaten, zoals café van der Velden aan de Barrierweg.

lees meer >>

19 augustus

Fiets- en wandelexcursie: Ontdek verborgen plekjes van Liempde - kerk en kerkhof

Een verrassende ontdekkingstocht in en rondom de Liempdse kerk en het kerkhof. Bijzondere aandacht is er voor het grafmonument van de familie Mahie.

lees meer >>

2 september

Eerste Open Liempdsen Herd Jeu de Boules Kampioenschappen

D'n Liempdsen Herd en omgeving wordt gebouwd tot een ware Jeu de boules arena voor de Eerste Open Liempdsen Herd Jeu de Boules kampioenschappen. Brabantse gezelligheid en gastvrijheid staan voorop, maar er wordt natuurlijk ook gestreden om mooie prijzen.

lees meer >>

16 september

Wandelexcursie: Klompenmars door Liempde

Liempde was vroeger een echt klompenmakersdorp. Eind negentiende eeuw kende het dorp maar liefst 29 klompenmakerijen. Vandaag de dag is dit er nog één. Je gids vertelt je alles over het rijke klompenverleden van Liempde.

lees meer >>

25 november

Winterfair Liempde

Op zoek naar bijzondere en exclusieve cadeaus voor Sinterklaas of Kerst? Kom dan naar Winterfair Liempde.

lees meer >>
logo d'n liempdsen herd